TFP фотосесии в България

TFP фотосесии в България

Какво е TFP Фотосесия

TFP (от английски time for print), във фотографията, буквално преведено означава “Време за показ”.

Това е на практика безплатна фотосесия, в която и двете страни, модел и фотограф, са доволни. Моделът позира, а фотографът снима, без да се очаква заплащане на услугата от която и да е страна. Снимките които се произведат се предоставят и на двете страни в електронен вид, с право на ползване, както намерят за добре.

Моля, обърнете внимание, че по никакъв начин не се говори за вида и типа на фотосесията. Това може да бъде от обикновена портретна фотосесия, през семейни тържества и събития, предметна фотография, до еротична фотосесия.
Най-често TFP фотосесиите се организират през интернет, различни сайтове, групи в социалните мрежи или между приятели. Темата, времето и мястото на фотосесията е задължително да се уговори предварително, за да могат и двете страни да бъдат готови и да няма изненади на самата сесия.

Това е перфектната комбинация фотограф – модел. Основно се практикува от начинаещи фотографи и фотомодели. Фотографът трупа опит, самочувствие и снимки за портфолио. Моделът от своя страна също си набавя необходимите снимки за портфолио, или просто получава незабравим спомен от даденото събитие или тържество.

В крайна сметка, ако се колебаете дали да се включите в TFP фотосесия, моля имайте в предвид и следното – това е едно ново, различно и много приятно изживяване, в което ще получите прекрасни кадри с професионално качество и нови познанства с интересни хора. Това важи и за двете страни, нали?
Ако желаете да опитате какво е това животно, можете да го направите като ми пишете или се присъедините към групата ни във Facebook. Тя е „Търся / Предлагам TFP фотосесии“ на адрес https://www.facebook.com/groups/758012044290243/.

Ето и малко снимки от подобни сесии, които можете да видите в портфолиото ми.

TFP фотосесии в БългарияPoznakovS
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.